Adriatique: “Eljöhet még az az idő, amikor az emberek valami mást is hallhatnak tőlünk”

Sokan újgenerációs duónak aposztrofálják a Solomun vezetésével sikert sikerre halmozó Diynamic svájci művészeit. Mindeközben bejárják a világot és bőven válogathatnak a jobbnál jobb fellépések vagy kiadói felkérések között. Nagy szerencsénkre a StayFly-nak és a Tesla-nak köszönhetően szombaton minket szórakoztatnak majd.

[highlight color=#4d4d4d]Of Norway Feat. Linnea Dale – Spirit Lights (Adriatique Remix) kritikánkat ITT olvashatjátok.[/highlight]

 

Duóként sosem éreztétek azt, hogy valamilyen oknál fogva nem tudtok teljesen kibontakozni?

Vannak idők, amikor kénytelen vagy kompromisszumokat kötni, ez teljesen természetes. Mindemellett megvan az éremnek a másik oldala is. Egymás oldalán, egymást erősítve, egymástól tanulva sokkal előrébb juthatunk. Így fejlődünk és előrelépünk.

02 Adriatique - Photo by FrancescaCamilla_1

Remix, vagy saját alkotás? Mindkettőnek megvan a maga szépsége.

Nem nagyon tudunk a kettő közül választani. Természetesen irtózatosan jó érzés, ha egy olyan zenét remixelhetsz, ami már alapjáraton tetszik, vagy éppen van a zenében egy olyan elem, amiről tudod, hogy mit is tennél vele pontosan, hogyan alakítanád át. Ha viszont egy eredeti tracket készítesz, akkor mindig a nulláról kell kezdened, ami annyira tiszta, amennyire csak lehet.

Teljesen ki tudtok teljesedni az elektronikában vagy vannak egyéb zenei elképzelések a fejekben?

Persze, több minden forog a fejünkben. Producerként nem adod ki az összes zenédet, amit csinálsz. Eljöhet még az az idő, amikor az emberek valami mást is hallhatnak tőlünk.

Edu Imbernon – Fayer trackje óriás személyes kedvenc. Kicsit magam mellett kardoskodom, muszáj ennek a zenének a történetet hallani. Mert minden zenének van.

Ez a remix nem mostanában készült, egyre azonban biztosan emlékszünk: valami igazán király groovy remixet akartunk létrehozni.

A Diynamic egy igazi “kultúrmárka” az elektronikus zene egyre szélesebb palettáján. Talán nem is lehetett volna ennél jobb lehetőség családot találni. Mert hírlik hogy a kötelékek néhol már családiasak a Diynamic berkein belül. Máshogy talán nem is lehet!?

A Diynamic összegyűjti az egymástól különböző embereket, akiknek a stílusuk szintén különbözőek, de ez teszi igazán érdekessé. Egyébként nagyon jól megértjük egymást mindenkivel. Az év folyamán néhányszor a munkán kívül is összejövünk, és megbeszéljük a történeteket, sztorizgatunk. Szuperek ezek a napok.

03 Adriatique - Photo by FrancescaCamilla_2

Hol érzitek a legjobban magatokat?  Klub-fesztivál-Ibiza? Van lehetőség bőven.

Ez nagyon sok mindentől függ, még tőlünk is. Mindhárom helyszín keveréke lenne az, ami a tökéletes válasz lenne. Nagyon jó tud lenni pl. egy nagy show vagy fesztivál után egy kis klubban játszani.

Van olyan buli, amit az érkezésetek után utasítottatok el a helyszínen? Vagy profi managementtel a háttérben ilyen nem fordulhat elő?

Nem, nem történt még ilyen eset. Egyszer viszont majdnem, a helyszínen problémák voltak az elektromossággal, és az egész hely veszélyesnek tűnt egy kicsit.

Mi lesz 2015-ben, min munkálkodtok ezen percekben is?

Mi mindig dolgozunk. Mivel mostanában sok remixünk fog megjelenni, így most egy igazán eredeti, saját produktumon dolgozunk. Ezek mellett sok szupernek ígérkező új dolog lesz várható az évben, mint pl. fesztiválok, az Ibizai szezon, Dél-amerikai turné, és így tovább.

Töretlen a fejlődés esetetekben, mindig próbáltok előrelépni. Mi a következő lépcsőfok?

Minden folyamatosan mozog és változik, akárcsak mi. Megvan a közös célunk a karrierünket tekintve, de ez még titkos. Annyi minden van még, ami felfedezésre vár. Az idő majd mindenre választ ad.

A StayFly szervezésében érkeztek Budapestre a Tesla-ba. Utoljára csak egyikőtök jutott el a budapesti A38 Hajóig, most viszont együtt vitézkedtek (végre). Vannak meglepetés trackek a tarsolyban?

Így van. Sajnos a múltkori eset miatt betegség miatt nem tudtunk mind a ketten részt venni. Próbálunk nem csak szórakoztatóak, de tanítók is lenni az emberek számára.

Rövid üzenet Budapestre vagy a világba?

Szeretnénk megköszönni nektek azt a sok támogatást, amit kapunk tőletek, és alig várjuk a „nagy” estét Budapesten!

[divider]ADRIATIQUE (Diynamic -CH) + LEHAR (Connaisseur -IT) ● Tesla Budapest[/divider]

1498858_1011530945528628_6990472383010928606_o