Adam Port: “életem egyik legjobb döntése volt, hogy a zene mellett köteleztem el magam”

Zavaróan aktuális a Keinemusik kiadó, aminek égisze alatt olyan művészek tevékenykednek, mint Adam Port, Rampa, &ME, Reznik, David Mayer és Monja Gentschow. A HI!FLY és PRLMNT közös együttműködésének köszönhetően ismét beleszagolhatunk a nemzetközi szcéna élmezőnyébe, hiszen Butch mellett Adam Port is a meghívott művészek között van. Vele beszélgettünk a kiadóról, közeli tervekről, a budapesti klubéletről. Interjú.

20110509keinemusik

Kizárt, hogy lenne olyan olvasónk, aki ne hallott volna a Keinemusik-ról. Mi mégis meg merjük kérdezni: hova pozicionáljátok magatokat stílusügyileg, és mi az igazi ismertetőjeletek/védjegyetek?

A Keinemusik egy 6 emberből álló csapat: Rampa, &ME, David Mayer, Reznik, Monja Gentschow és én. Stílusunkat leginkább a house kategóriába sorolnám.

Minden saját kiadványt gyermeketekként kezeltek. Volt már olyan muzsika mégis, amit nem tudtatok egymással elfogadtatni?

Nos, ez egy jó kérdés. Ha emlékeim nem csalnak, akkor nem igazán volt ilyen.

Gondolom azért Rampa fejét jó párszor „megsimogattátok„ már, hogy összerántotta ezt a bandát! Úgy tudjuk ugyanis, hogy nagy szerepe volt a kiadó elindításában.

Így van. Ő köt össze minket igazán, és nem mellesleg nagyon jó motivátor tud lenni, amikor mi, többiek egy kicsit ellustulunk. Nagyon fontos, hogy mindig legyen egy ilyen srác a csapatban.

2009-es alapításotok óta miben változott a stratégia? Nem csak zeneileg, hanem üzletpolitikai szempontból is.

Minden maradt a régiben, kivéve persze azt, hogy egy profibb szintre emeltük az egészet. Szeretünk kisebb lépésekben haladni, és mindemellett életben tartani hosszú ideig azt, amin közösen dolgozunk.

Különösen Monja Gentschow szerepe érdekes. Így tudjátok igazán építeni saját arculatotokat? A magatok urai vagytok.

Így van, Monja stílusa nagyon fontos a Keinemusik számára. Különösen akkor, amikor még az elején senki nem ismert minket. Jól összejött, hogy sikerült nyomot hagynunk az emberek fejében az arculatunknak köszönhetően.

A Keinemusik nem is kiadó, vagy legalábbis komplexebbnek tűnik egy zenei címkénél. Jó barátom mondta egy label night után: wow, ez egy igazi, mozgó szórakoztatócentrum.

Haha! Én ennek csak örülök, ha valaki ezt gondolja rólunk. De valóban, mindig is próbáltunk több lenni egy sima kiadónál.

Pont olyan srácok vagytok, akiknek a hozzáállása a szakmához igazán tiszteletreméltó. Mégis, nyilván mindenki életében vannak mélypontok…

Nekem nem voltak ilyen pillanataim. Elégedett vagyok azzal, amit csinálok, és nem érzem munkának. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy a zene mellett köteleztem el magam.

Zavaróan aktuális a kiadótok, melynek égisze alatt munkálkodsz. Az évek alatt mi is természetes örömforrásként szívjuk magunkba a jobbnál jobb kiadványokat. Hol tart most Adam Port a saját magával szemben támasztott elvárások tükrében a szakmában, és a kiadón belül?

Eddig mindig sikerült megfelelnem a saját elvárásaimnak, illetve a csapat elvárásainak is. Persze itt nem állunk meg, folyamatosan dolgozunk ezeken, minden területen.

Korlátozva van a művészi alkotás bármilyen formában az elektronikán belül?

Néha igen. Minél többet utazol és fellépsz a világ körül, annál nehezebb kreatívnak maradni. Számomra nagyon fontos, hogy megtartsam az egyensúlyt a fellépések és a stúdiómunkák között. Mindemellett próbálom nem túl sokszor ismételni magam. Úgyhogy ezek a dolgok egy kicsit megnehezítik számomra az új track-eken való munkálkodást.

Ha kell, vért izzadnak a budapesti szervezők, akkor is a minőség mellett teszik le voksukat. A HI!FLY is az egyike az ilyen csapatoknak. Kicsit már hazajársz, jól ismered a közönséged is. Törvényszerű, hogy folytatjuk a sort, hiszen három a magyar igazság.

Már harmadik éve, hogy Magyarországon játszottam először, és mindig a HI!FLY emberei voltak azok, akik elhívtak. Nagyon lenyűgöz a dolog, hogy mennyire profin dolgoznak a srácok. A bulik promója mindig tökéletes, felkészült és a warm-up DJ-k mindig nagyon jók, akárcsak a hotel és kaja. De a legjobb dolog az, hogy a HI!FLY srácok iszonyatosan jó fejek, és szeretek velük lenni. Már alig várom a pénteket!

Kérdés nélküli kérdés: PALMFooD – U-Bahn?

Néhány héttel ezelőtt küldtek a HI!FLY srácok egy promo-t, és annyira megtetszett, hogy muszáj voltam belerakni a RA Chart-omba. Végre, elkezdték a saját kiadójukat, és jó látni, ahogy egyre magasabb minőségi szintre törekednek. Csak így tovább!

Van klubkultúra szerinted Budapesten? Láttál olyan sajátosságokat, amelyek nem jellemzőek más országokban?

Nem igazán tudom, mennyire nagy Budapest, de határozottan létezik a klubkultúra Budapesten! Soha nem zenéltem rossz buliban nálatok. Az emberek mindig nagyon kedvesek, lelkesek, szeretik és szeretik a jó zenéket.

Adam Port-nak egy ekkora csapatban milyen szerep jut? Nyilván mindenkinek van speciális képessége, vagy valamiben nagyobb motivációt, inspirációt érez.

Az én dolgom a mosogatás. 🙂

adam_port_1-copy

Szerinted melyik az a zene, amire tuti felpattannak majd a pesti arcok?

Remélem, hogy a Sven Väth-nek készített remixem lesz az. Most kaptam az infót a Cocoon-tól, hogy már a nyár elején ki is fog jönni. Nagyon boldog vagyok, hogy dolgozhattam nekik. Számomra ő az a DJ, aki inspirál engem.

A HI!FLY Music kiadványaira már most büszkén tekintünk, pedig mindösszesen annyit tettünk, hogy meghallgattuk őket. Igen ósdi mondás, mégis igaznak véled, hogy a jó munka mindig meghozza a gyümölcsét?

Ezzel nem feltétlen értek egyet. A kemény munka elég fontos tényező, de az is fontos, hogy szeresd azt, amit csinálsz. Ez megvan a HI!FLY csapatánál.

Egyre szélesebb körben értik meg az emberek a kommunikáció fontosságát a szakmán belül. Saját magad folytatod az eszmecseréid a közösségi hálókon?

Persze! Nem szívlelem azt, amikor egy ügynökség intézi ezt egy művész helyett. A kommunikáció így sokkal kevésbé lenne érdekes és szórakoztató a közönség számára.

A hátad közepére sem kívánod, mégis: üzenet a rajongóknak?

Tegyétek zsebre a telefonjaitokat, ha a tánctéren vagytok!

[divider]01/23 – PRLMNT & HI!FLY pres. BUTCH & ADAM PORT[/divider]

10872888_10152921106602270_7652559599339333831_o