A legjobbak úgyis mindig kitűnnek – Shlomi Aber Interjú

Mint ahogy arról már hírt adtunk, szombaton a CNN Classics vendégeként a Be As One Imprint főnök az Akváriumban utaztatja a közönséget vissza az e-zene boldog békeidejébe. Kíváncsiak voltunk a tech-house mágus véleményére egy-két fontos kérdésről, ő pedig volt olyan kedves és még bulizás közben is szakított időt RÁTOK!

Kedvenc fellépőhelyed?

Rengeteg ország és klub van világszerte, ahol imádok fellépni, de általában a kevésbé várt, kevésbé beharangozott partyk sikerülnek a legjobbra. De hát ez szerintem természetes, ki nem szereti a meglepetéseket.

1441370_752606278086659_1075084881_nLegfurább vagy parásabb fellépési tapasztalat?

Hát, az őrült és néha para helyzetek velejárói az éjszakai életnek, de ha elmondanám, meg kellene, hogy öljelek, vagy törölnöm kéne az emlékezeted:)

Ha nem zenélnél, mit csinálnál?

Ez jó kérdés. A zene az egyetlen dolog amivel komolyan foglalkoztam. Ez az életem és ebből élek. Nehéz is elképzelni, hogy mit csinálnék, ha nem zenész volnék, de talán filmrendező, vagy bármi ami megengedi, hogy későn keljek.

A Be As One kiadó már egy ideje létezik és király zenéket jelentettek meg. Biztosan sok demót kaptok, de mi az, amire azt mondod, hogy „na, ez, ezt ki kell adnunk!”?

A producerek is mindig ezt kérdezik, hogy milyen zenét keresek. Na, most nem ez a jó kérdés, nem keresek én konkrétan semmit. Az a jó, ha valami meglep, elragad, egyszóval az újdonság. Sokszor találkozom azzal, hogy a feltörekvő producerek megpróbálják lemásolni a legutóbbi kiadványunkat és azt küldi el demóként. Na ez az, amire pont nem vagyunk kíváncsiak. A kreativitást és a kísérletező kedvet tartom igazán nagyra.

Kedvenc feltörekvő zenész?

Sok van, manapság, a digitális korban rengeteg új tehetség tud érvényesülni. Most leginkább Francisco Allendes, akit nagyon bírok.

Mondják, hogy manapság a legjobb zenésznek lenni, de azt is, hogy a legrosszabb. Szerinted?

Mindkettő, és egyik sem. Nincs jó vagy rossz idő művésznek lenni. Az tény, hogy felhígult a szakma, de a legjobbak úgyis mindig kitűnnek.

A producerek úgy általában sok különböző műfajból, stílusból merítenek, így te is biztos, na, de van olyan stílus, amit utálsz?

Hát, az utálat elég erős kifejezés, stílusra, műfajra nem mondanám, hogy van ilyen, de azért egy-egy kiadvány van, hogy kivívja ezt a státuszt. Sosem a stílus maga, elég nyitott vagyok, de például a new age electro-t és az egyéb cukormázas dolgokat például nem szívesen hallgatom.

Kikkel volt a legjobb együtt dolgozni?

Minden közös meló szép a maga módján, legutóbb Gutival volt nagyon király a közös stúdiómunkával egybekötött kertipartyzás. De Gel Abril-lel vagy Itamar Sagi-val is mindig elég őrült dolgokat hozunk össze a stúdióban.

Min dolgozol jelenleg?

Júliusban érkezik a ” Shlomi Aber live from Sankeys Ibiza ” mixalbum, ami kizárólag exkluzív trekkeket tartalmaz majd igazán nagyszerű producerektől.

Várod a szombati bulit?

OO YE… Már rég jártam Magyarországon, de szeretem, jó hely nagyon! Persze, hogy várom a szombati partyt!