A kölyök visszatért! – Dusty Kid Interjú

Évekkel ezelőtt a techno egyik legnagyobb felfedezettjének tartották Dusty Kid-et, aki a napsütötte Szardínián született a 80-as évek első felében. Két szerzői albuma után szeptemberben egy újabbal rukkolt elő (III), ennek kapcsán csíptük el egy e-mail-es interjúra.

Paolo, bizonyára már számtalanszor megkérdezték tőled, viszont mi még nem: honnan ered a Dusty Kid név?

A régi western filmekben szereplő gyerekektől ered, akik tisztították a cowboy-ok csizmáját : )

maxresdefault (2)Ha információink nem csalnak, gyerekként még klasszikus zenét tanultál. Mikor rátaláltál az elektronikus zenére, először a dj-zéssel próbálkoztál, vagy rögtön a zeneírás vált a kedvenc hobbiddá?

Igazából nem tartom magam dj-nek, sosem akartam az lenni. Amióta az elektronikus zenével kapcsolatba kerültem, az volt a célom, hogy olyan zenéket készítsek, amelyeket mások majd szeretettel fognak játszani. Így lényegében az egész remixeléssel kezdődött, illetve Mozart zongoraversenyeinek 4/4-es átdolgozásával.

Első szerzői albumod 2009-ben jelent meg, A Raver’s Diary címmel. Mikor történt karrieredben az úgynevezett „sorsfordító pillanat”, melyiket tartod annak?

Mikor 2007 környékén a Kore / Psika single-öm kiadásra került, és nagy siker lett belőle underground körökben, azon magam is meglepődtem

Ha zenét írsz, mivel veszed körül magad, hogyan szerzel inspirációt? Bárhol képes vagy nekiállni a zenekészítésnek, ha elkap az ihlet, vagy szükséged van a jól berendezett saját , otthonos helyszínedre?

Az alkotáshoz nekem a studióban kell lennem. Be kell őszintén vallanom, irigylem azokat a dj-ket, akik képesek útközben is dolgozni a laptopjaikon, én egyszerűen képtelen vagyok erre. Szükségem van a kedvenc székemre, amiben ülök általában, a 88 billentyűs zongorára előttem, és a tökéletesen beállított hangfalakra. Nem tudok fülhallgatóval dolgozni! Utálom is magamat kicsit ezért, de abban biztos vagyok, hogy így sokkal hatékonyabban tudok alkotni.

Lelki szemeink előtt szinte látjuk, hogy egy rakás technikai kütyü áll a rendelkezésedre zenélés közben. Megosztanád velünk, milyen eszközöket halmoztál fel az évek során?

Azt kell mondanom, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban ki tudtam elégíteni az igényeimet a 10 évvel ezelőtti felszerelésemmel, ami egy szerény számítógépből és egy szintetizátorból állt. Most viszont ezernyi felszerelésem van, amiket mindig is akartam, viszont valószínűleg csak az 50 %-ukat használom ki.

Kedvenc klub? És mondjuk…. legrosszabb fellépés?

Fú, kedvenc klub… túl sok van ahhoz, hogy választani tudjak közülük! Legrosszabb fellépés…Volt olyan is. Egy évvel ezelőtt Brazíliában játszottam egy óriási open air őrületen, ahova a szokásos zenéimmel készültem, de láttam a közönségen, nem igazán „veszik rá a lapot”. Ha jól emlékszem, éppen a „That Hug”-ot játszottam, mikor rádöbbentem arra, hogy hiába zenélek nekik már jó ideje, ők a 20 órás tombolás után valami egészen másra vágynak. Szóval elhagytam a színpadot, átadva valamelyik másik dj-nek a pultot, aki el is kezdte a szettjét valami Maceo Plex hatású zenével, amire aztán ismét beindultak az emberek. Megesik az ilyen…

Promo fotóid többsége bejárta az internetet. Nem tűnsz a szimpla beállított pózok emberének. Jó hangulatban telnek ezek az őrült press fotózások?

Minden őrültség egyik kedves barátom, Laura nevéhez fűződik, aki a képek készítője is egyben. Ha megkérem , hogy csináljunk valami bizarr dolgot, tuti, hogy valami még annál is őrültebbet talál ki nekem : ) Nagyon tehetséges!

Nemrég közzétettél egy ingyenesen letölthető albumot III címmel. Miben különbözik ez a szerzeményed az előző albumtól, és milyen szavakkal jellemeznéd, ha körül kellene írni munkádat?

Az új albumom kicsit „befelé forduló” hangulatot tükröz, illetve sokkal undergroundabb lett, mint az előző szerzői kiadványaim, melyek inkább poposabb irányú technók voltak. Az új albumom kicsit „befelé forduló” hangulatot tükröz, illetve sokkal undergroundabb lett, mint az előző szerzői kiadványaim, melyek inkább poposabb irányú technók voltak. Az egész igazából egy érzést kíván átadni (melyet jómagam is megtapasztaltam tavaly egy klubban), amikor anélkül tapasztalsz meg szimplán valamit a zenétől, hogy be lennél állva vagy éppen részeg lennél.l…Az egész egy utazás, melyben szeretnék megmutatni egy filmbeli atmoszférájú történetet, melynek részeit ijesztőként és baljósként aposztrofálok. A borítóján az ég szerepel, és kicsit engem a Doom videó játékra emlékeztet… Hallgassátok meg!

Mi lesz Dusty Kid-ből, ha egyszer felnő? Milyen tervekkel vágsz neki 2014-nek?

Harmadik albumom következő év elején dupla cd-ként jelenik meg, egy különleges, limitált kiadásban. Már dolgozom egy új munkán, amit remélem tavasz környékén publikálhatok, illetve erősen foglalkoztat egy óriási projekt, ami egyelőre még titok, de hamarosan annak is nekilátok : )

Köszönjük az interjút!