A Housematic sztori! Tommyboy Interjú

Tommyboy a saját bevallása szeint is a house megszállott rajongója, de ezt mi sem bizonyítja jobban, mint saját életútja. Teljes mellszélességgel és következetesen tartott és állt ki e hihetetlenül gazdag és változatos stílus mellett, Mindazonáltal ragyogóan eltalálta az arany középutat a mainstream és az underground keskeny határmezsgyéjén. Nélküle el sem lehetett volna képzelni a Legendary Moments Vol.1. partit, hiszen tevékenységével aktív formálója volt a magyar house szcéna megszületésének, fejlődésének. A Housematic atyjával készített villáminterjúnkban Tommíboyjal nosztalgiázhattok egy kicsit ráhangolódásképpen az első Legendary Moments buli előtt…

Housematic. Mostanra fogalommá vált. Gondoltad volna ez, amikor az első mixet elkészítetted? Hogy emlékszel vissza arra az időszakra?

Egy forradalmi időszakban kezdődött. Mondhatni úttoröként vezettük be az elektronikus zenét többedmagammal a magyar klubéletbe. Sokan csodálkoztak, hogy tudunk ilyen zenét hallgatni naphosszat. A rádiókban közben próbálták a 4/4-es dobokat és a breakbeatet degradálni. Mostani híres promoterek, lemezlovasok is még rockban és funkyban utaztak akkor, mert az szólt az egész országban. A house zenéért sokan Amszterdamba jártak, annyira nem volt a környéken sem.

Jóformán ez az egyetlen olyan hazai „hőskori” projekt, ami a mai napig is életképes, mi több, sikeres és mérvadó. Te hogyan látod, mitől lett és maradt meg a siker?

Köszönöm az elismerést, és örülök neki, hogy még mindig szolgálhatom a műfajt. A projekt szinte magától épült fel, nem volt benne semmi üzleti szempont. Nevet kerestünk a bulijainknak és a rádiós műsoroknak is. Sokan a Housematicon nőttek fel, így ismerték meg ezt a műfajt. Majd később jöttek a megjelénesek is. Akkor kapott a projekt logót és arculatot.
Csodás, hogy még mindig figyelnek ránk .

Tulajdonképpen a Boat Partyk is abban az időben indultak, amikor a Housematic. Hogy jött az első ilyen buli ötlete?

Budai kollégaval valami extra helyszínt kerestünk, és ez lett belőle. Szerinted? (mosoly)

Benned milyen emlékek élnek a híres balatoni Boat Party-k kezdetéről?

Az első Stussy Boat Party Alsóörsnél fergeteges volt. Szinte minden pillanatára emlékszem. Több százan le is maradtak a bulirol, és a szó szoros értelmében a korláton lógtak az emberek. Az “ I’m Ready “ kiállásában szinte leszakadt a táncter, hajnalban pedig senki sem akart hazamenni.

Hamarosan újra előkerülnek a régi Housematicos korongok, hiszen a Legendary Moments partiján játszol. Mit gondolsz erről a kezdeményezésről?

Mostanság a „Classic” bulik egyre népszerűbbek, mivel a 25 fölötti korosztály ezeken a bulikon érzi a legjobban magát. Remélem, ez így lesz most is! Ezúttal azonban a megszokottól eltérően zajlanak maj az események, én csak invitálni tudok mindenkit.

Máskor is előveszed néha ezeket a régi felvételeket? 

Hogyne! Folyamatosan digitalizálom a bakeliteket, ahogy ezt az időm engedi, és napi több órán keresztül együtt is vagyok majd mindegyikkel a stúdióban.